Aktiivisten tarjousten järjestämisen ja toteuttamisen säännöt

2024-09-30 14 min. lukuaika

Aktiivinen versio: 2024-09-30



Nämä aktiivisten tarjousten järjestämisen ja toteuttamisen säännöt määrittelevät järjestelmän aktiivisten tarjousten järjestämisen ja toteuttamisen perusperiaatteet, aktiivisten tarjousten toteuttamisen menettelyn sekä aktiivisiin tarjouksiin osallistuville henkilöille asetettavat vaatimukset, alustavan osto- ja myyntisopimuksen tekemisen myyjän ja ostajan välillä, heidän oikeutensa ja velvollisuutensa sekä vastuun osallistuessaan järjestelmässä toteutettaviin aktiivisiin tarjouksiin.

1. Sopimuksessa käytetyt käsitteet

Tässä sopimuksessa käytettyjä käsitteitä ymmärretään ja tulkitaan kuten alla on määritelty, ellei sopimuksen kontekstista yksiselitteisesti johdu toisin:
1.1.  Aktiivinen tarjous -  Aktiivisten tarjousten järjestäjän järjestämä, rajoitetun ajan kestävä huutokauppamuotoinen tarjous, jossa potentiaalisen asiakkaan omistama kiinteistö tarjotaan myytäväksi aktiivisten tarjousten järjestäjän edustamana ilman ostajamäärärajoituksia, ja kauppasopimus tehdään korkeimman hinnan tarjoajan kanssa.
1.2. Aktiivisen tarjouksen osallistuja - Potentiaalinen ostaja, joka on allekirjoittanut sopimuksen aktiiviseen tarjoukseen osallistumisesta.
1.3. Aktiivisen tarjouksen maksu – Aktiivisten tarjousten järjestäjälle maksettava summa, joka ilmoitetaan aktiivisten tarjousten järjestelmässä ja joka perustuu lopulliseen kiinteistön myyntihintaan, (jatkossa - aktiivisen tarjouksen maksu) aktiivisen tarjouksen kohteesta. Se maksetaan viiden työpäivän kuluessa, kun myyjä ja ostaja ovat allekirjoittaneet alustavan osto- ja myyntisopimuksen.
1.4. Aktiivisen tarjouksen kohde  -  Potentiaalisen asiakkaan omistama kiinteistö ja/tai puutavara, joka tarjotaan aktiivisessa tarjouksessa.
1.5. Aktiivisten tarjousten järjestäjä - Metsien Media Group Oy, Y-tunnus 304696985, rekisteröity toimipaikka osoitteessa Švitrigailos g. 11K-109 Vilna
1.6. Aktiivisen tarjouksen voittaja - Korkeimman hinnan tarjonnut aktiivisen tarjouksen osallistuja, jonka aktiivisten tarjousten järjestäjä on nimennyt aktiivisen tarjouksen voittajaksi.
1.7.  Luottamuksellinen tieto – mikä tahansa liiketoimintaan, oikeudelliseen ja/tai tekniseen liittyvä tieto, (i) joka liittyy sopimuksen sisältöön ja/tai sen toteuttamiseen, (ii) joka liittyy osapuolen tai sen kumppaneiden liiketoimintaan, toimintaan ja suhteisiin, sekä (iii) mikä tahansa tieto ja/tai asiakirja, sen kopio, ote tai jäljennös, jonka osapuoli on luovuttanut toiselle osapuolelle sopimuksen toteuttamisen yhteydessä; (iv) mikä tahansa muu tieto, jonka osapuoli antaa toiselle osapuolelle kirjallisesti, suullisesti ja/tai muilla tavoin. Jos tietoa pidetään epäselvänä, on sitä käsiteltävä luottamuksellisena.
1.8. Myyjä – Aktiivisen tarjouksen kohteen omistaja tai sen valtuutettu henkilö, joka aikoo myydä kiinteistön ja tekee osto- ja myyntisopimuksen aktiivisten tarjousten järjestäjän avustuksella.
1.9. Ostaja – Aktiivisen tarjouksen voittaja, jonka kanssa tehdään osto- ja myyntisopimus.
1.10. Osto- ja myyntisopimus – Aktiivisen tarjouksen kohteen osto- ja myyntisopimus, joka tehdään myyjän ja aktiivisen tarjouksen voittajan (ostajan) välillä.
1.11. Alustava osto- ja myyntisopimus – Osto- ja myyntisopimus, jonka osapuolet sitoutuvat tekemään lopullisen osto- ja myyntisopimuksen sovituin ehdoin.
1.12. Potentiaalinen asiakas – Verkkosivun käyttäjä, joka on täyttänyt kyselylomakkeen ja lähettänyt tietoja itsestään ja omistamastaan omaisuudesta sivustolle metsamyynti.fi saadakseen tarjouksia.
1.13. Potentiaalinen ostaja – Oikeushenkilö, joka on allekirjoittanut sopimuksen osallistumisesta aktiivisiin tarjouksiin ja tutustunut aktiivisten tarjousten järjestämisen sääntöihin.
1.14. Lopullinen aktiivisen tarjouksen hinta – Aktiivisen tarjouksen voittajan tarjoama korkein hinta.
1.15. "Kysely" – Potentiaalisen asiakkaan antamat tiedot hänen kiinteistöstään ja mahdollisesti metsästä.
1.16. "Kyselylomake" – Erityinen lomake verkkosivustolla metsamyynti.fi potentiaalisille myyjille, joiden tarkoitus on myydä kiinteistö tai puutavara.
1.17. Aktiivisten tarjousten järjestelmä – metsamyynti.fi-sivuston luoma ainutlaatuinen tarjoushallintajärjestelmä, jossa aktiivisten tarjousten osallistujille / potentiaalisille ostajille tarjotaan tietoa aktiivisista tarjouksista sekä mahdollisuus kilpailla tarjoamalla hintoja aktiivisiin tarjouksiin.

2. Yleiset säännökset

2.1. Nämä aktiivisten tarjousten järjestämisen ja toteuttamisen säännöt koskevat henkilöitä, jotka haluavat osallistua aktiivisiin tarjouksiin, potentiaalisia ostajia, aktiivisten tarjousten osallistujia, aktiivisten tarjousten voittajia, ostajia, myyjiä ja aktiivisten tarjousten järjestäjää...

Satoja yrityksiä saattaa olla kiinnostunut metsistäsi.
Haluatko saada heidän tarjouksensa?